Skip to content

Diaconale collecten

collectezakken

De eerste collecte in de kerkdienst  is altijd bestemd voor een diaconaal doel. Collecteren is de manier om tijdens de viering te delen met wat je hebt. Om te werken aan een mooiere wereld van gerechtigheid en vrede.

6 oktober De eerste collecte is voor het diaconale werk in Arnhem en wereldwijd 

13 oktober Kerkinactie – Werelddiaconaat In de sloppenwijken van Bogotá in Colombia houden drugsgeweld en zware criminaliteit jongeren volledig in de greep. Kerk in Actie brengt daar met een ambitieus project verandering in. In één van de gevaarlijkste wijken van de stad is een kookschool annex restaurant gestart. Zestig kansarme jongeren worden er opgeleid tot chef-kok en leren hoogwaardige en gezonde gerechten te bereiden met producten van boeren uit de omgeving. Inmiddels is in Cali een tweede kookschool geopend. Op beide locaties worden 180 jongeren opgeleid. Geef kwetsbare jongeren de kans van hun leven om niet in de criminaliteit verzeild te raken!

20 oktober De eerste collecte is voor een door de wijken te bepalen diaconaal doel

27 oktober De eerste collecte is voor het diaconale werk in Arnhem en wereldwijd

3 november Kerk in Actie Zending In Zambia zijn predikanten duizendpoten. Zeker in kerken op het platteland, waar veel mensen laaggeschoold zijn. Dominees gaan daar ook over de financiën van de kerk. Gemeenteleden stellen hen vragen over landbouw, gezondheidszorg, werkloosheid en de ontwikkeling van hun dorp. Als je dan bedenkt dat predikanten in Zambia vaak niet rondkomen van het salaris dat de kerk biedt, dan besef je dat hun werk een roeping moet zijn.

Vandaag collecteren we om goede predikanten op te leiden in Zambia.

6 november Dankdag De collecte is voor het diaconale werk in Arnhem en wereldwijd

10 november De eerste collecte is voor het diaconale werk in Arnhem en wereldwijd

17 november De eerste collecte is voor het diaconale werk in Arnhem en wereldwijd

24 november De eerste collecte is voor een door de wijk te bepalen diaconaal doel